Statek Carnival Glory

Statek robi wielkie wrazenie i na samym poczatku mozna czuc sie nieco zagubionym.

“Nasz” statek ma 14 pokladow, jednak poklad 13 nie istnieje, gdyz przynosi pecha. My mieszkamy na pierwszym pokladzie, na dziobie statku.

Nasza kajuta jest przesliczna i bardzo gustownie urzadzona, poza tym ma dwa okna tzw porthole wiec mozemy patrzec na morze. Lazienka jest malutka, jednak bardzo wygodna i super czysta.

Na 9 pokladzie – tzw. Lido deck mozna zjesc sniadanie, lunch i kolacje. Wybor jedzenia jest przeogromny. Tutaj takze przez 24h na dobe dostepne sa cieple i zimne napoje.

Obiadokolacje mozna jesc na Lido deck oraz w restauracjach obslugiwanych przez kelnerow. Nam przydzielono stolik numer 306 w restauracji Golden Upper na czwartym pokladzie.

Mielismy juz okazje skorzystac z restauracji Golden Upper. Obsluga restauracji jest rewelacyjna, ale porcje jedzenia male, na pewno nie dla Amerykanow. Uwazam, ze sporo ludzi korzysta z restauracji, ale dojada na pokladzie Lido lub w platnych restauracjach typu Steak House.

Niestety, tu wszystko oparte jest na jedzeniu i piciu, wiec jesli ktos uwielbia jesc to kazdy statek rejsowy jest dla takiej osoby idealnym miejsem. To raj dla lakoczuchow.

Jedzenie po prostu kusi, jest go mnostwo, jest pieknie podane i cudnie podswietlone, stad ludzie po prostu objadaja sie jak swinki.

Niestety mnostwo jedzenia jest marnowane, co jest sprzeczne z moim podejsciem do zycia. Ludzie pakuja na talerze wszystko co sie da, ale nie sa w stanie wszystkiego pochlonac i to co zostawia trafia do kosza.

Jedzeniem ktore marnuje sie na statku moznaby wykarmic mnostwo afrykanskich wiosek, ale tu nikt nie zastanowi sie, ze na swiecie sa miejsca gdzie ludzie umieraja z glodu.

Piszac o jedzeniu warto wspomniec o uczestnikach naszego rejscu. Niestety 80% ludzi ma spora nadwage. Mysle ze wsrod kobiet nadwaga jest szczegolnym problemem, u Panow jest troszke lepiej.

IMG_0785.JPG

IMG_0787.JPG

IMG_0795.JPG

IMG_0818.JPG

IMG_0819.JPG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *